perjantai 28. elokuuta 2015

Oppimistehtävä 4

TEHTÄVÄ A/B

KAHVILA TAMMEN SIVUSTOT
Yrityksen Facebook sivuston tekeminen lähti oman profiilini kautta. Sivustoja tehdessäni luin käyttöohjeet hieman paremmin, mitä videolta näkyy. Lisäsin kahvilalle profiilikuvaksi kupin, jonka olin tehnyt mahtavien atk taitojeni avulla paintilla. Tällä tavoin ei tarvinnut miettiä tekijänoikeuslupia, sillä kuva oli itse tehty.

Kahvila Tammen sivustoa pystyy markkinoimaan, mutta se on maksullista. Esimerkiksi laittamalla 5 euroa sivuston markkinointiin, oletettu tykkäysten määrä on 11-21 tykkäystä päivässä. Tykkäyksien määrä kasvattaa yrityksen markkinointia ja saavutettavuutta.



KAHVILA TAMMEN TYÖNTEKIJÄT -RYHMÄ












Ryhmää luodessani minun piti kysyä ystäviltäni saanko lisätä heitä ryhmään, sillä uutta ryhmää luodessa jäseniä pitää olla vähintään yksin. Onneksi löytyi vapaaehtoisia! 


Nyt sivustot ovat hetken aikaa toiminnassa, mutta poistan ne kunhan kurssi loppuu. Facebookin käyttäminen on melko tärkeä markinointi keino yritykselle ja sen takia tein sivustot sinne. Sivuja voi lähteä tuunaamaan tästä eteenpäin, mutta tässä on perus pohjarakennus yritykselle.
Videon pystyy näkemään Some-tehtävien Oppimistehtävä 4:ssa.

TEHTÄVÄ C

Lähdin tutkiskelemaan Noora Barrian sekä Anne Paalasen Päiväkoti Pulinat –Facebook –ryhmää, sillä tein itsekin facebook ryhmän joten vertailu on hieman helpompaa.

Sivustojen käytön neuvonta oli mielestäni hyvä ja ryhmä oli keskittynyt ryhmän ylläpitoon. Itse käsittelin enemmän ryhmän ja sivuston tekemistä uudelle yritykselle. Selkeää opastusta videolla ja vaikuttaa että olette tykänneet tehdä sivustoa!

Ryhmään lisätyt ohjeet olivat selkeät ja kattavat. Salainen ryhmä toimii mielestäni ryhmän ylläpidossa hyvin.  Julkisilla asetuksilla kaikki Facebookin käyttäjät pystyvät liittymään ryhmään ja suljetussa ryhmässä päiväkodin ulkopuoliset henkilöt pystyvät löytämään ryhmän sekä näkemään sen jäsenet. Tämä luo vanhemmille turvallisuutta yksityisyydestä, jota selvästi painotetaan ohjeistuksissa.

Sivuston Ostetaan/Myydään/Annetaan palsta on ihan hyvä idea, mutta toisaalta kyseisiä palstoja on niin paljon muuallakin, että sekoittaako se sivuston pääideaa eli päiväkodin toiminnasta keskustelemista?

Yleisesti toimivat sivustot! En tiedä, onko päiväkodeilla käytössä tämän tapaisia sivustoja, mutta ne voisivat olla toimivat ja nopeuttaa kanssakäymistä ihmisten välillä. Toisaalta sulkeeko se ulkopuolelle niitä ihmisiä, joilla ei ole Facebookia käytössä? 

TEHTÄVÄ D

Tulen varmasti hyödyntämään sosiaalista mediaa vastaisuudessakin. Esimerkiksi tänä syksynä tein tuutorina uusille oppilaille Facebook -ryhmän sekä WhatsApp sovellukseen yhteisen keskusteluryhmän. Lisäksi käytämme luokkamme kanssa aktiivisesti erilaisia sosiaalisen median palveluita: Lähetämme puuttuvia tiedostoja tai keskustelemme ja linkitämme uusia tapahtumia netin kautta.

Itse mietin toissapäivänä, miten ihmisten on periaatteessa "pakko" liittyä sosiaaliseen mediaan. Kaikki pyörivät siellä ja niin monet asiat keskustellaan somen kautta. Jääkö tai onko joku jäänyt ulkopuoliseksi kun ei ole liittynyt eri sivustoille? Olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisää :) 

Eipä minulla ole enempää kommentoitavaa asiaan. Kiitokset kurssilaisille! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti