tiistai 16. kesäkuuta 2015

Oppimistehtävä 1 B

Last.fm on ohjelmisto, joka suosittelee musiikkia perustuen käyttäjänsä kuuntelemaan musiikkiin. Last.fm:n kanssa yhteensopivat mediasoittimet, joihin on asennettu Last.fm-lisäosa joka kirjaa kaikki yli 30-sekuntia pitkät kappaleet.

Päätin kirjautua sivustolle sen takia, että sovelluksen pystyy yhdistämään Spotifyhyn. Kuuntelen tätä kautta paljon musiikkia, mutta olen harmitellut, ettei se suoranaisesti suosittele musiikkia perustuen kuuntelemaani musiikkiin. Nyt sitten kokeilemaan miten sivusto toimii! 



Sivustolle kirjautuminen oli helppoa! Siihen tarvittiin vain käyttäjätunnusta, salasanaa ja sähköpostia. 



Kuuntelin Spotifyn kautta muutamia kappaleita, joiden avulla sain last.fm sivustolle suosituksia perustuen kuuntelemiini kappaleisiin. Suosittelussa kätevää on se, että pystyy itse suodattamaan minkä tyylisestä kategoriasta haluaa musiikkisuosituksia. Minulle tulleet suositukset olivat sellaisia, joita voisin kuunnella. 

Vapaa-ajalla sovellus on varmasti kätevä ja haluan tutustua last.fm:ään paremmin. Itse ainakin tarvitsen erilaista musiikkia mm. urheiluun ja koulutöiden tekemiseen ja kyllästyn helposti moneen kertaan kuultuihin kappaleisiin. Toivon löytäväni sovelluksen avulla helposti uutta, mutta saman tyylistä musiikkia jota kuuntelen.

Last.fm:in kautta on myös mahdollista nähdä musiikkiin liittyvien tapahtumien ja festifaalien ajankohtia. Tämä ei kuitenkaan ilmoita kuin muutamien tapahtumien infot, joten en luottaisi vielä sokeasti näihin suosituksiin!

1 kommentti:

  1. Olen ottanut tavakseni tutustua opiskelijoiden kanssa samaan aikaan johonkin itselleni entuudestaan tuntemattomaan sovellukseen. Tänä vuonna vuorossa on Pearltrees (linkki sovellukseen http://www.pearltrees.com). Aina ei tarvitse itse surffata sovelluksia läpi, koska opiskelijoiden valinnoista saan vinkkejä uusista mahdollisuuksista. Tärkeintä ei ole sovellus itsessään vaan tapa, miten sovellusta käytetään - toimintamalli. Pohdin valitsemasi sovelluksen kohdalla, haluaisinko rajata musiikkilajeja jotenkin vai haluaisinko kuunnella musiikkia laidasta laitaan. Tämä lienee samassa sarjassa "jääkaappisovelluksen" kanssa, jossa jääkaappi ilmoittaa, kun jokin tuote on loppu. Tuollainen sovellushan ohjaa tekemään samoja valintoja vai ohjaako sittenkään! Taidan olla liian spontaani "jääkaappisovelluksen" käyttäjäksi, eihän minulla ole ostoslistaa kaupassa muutenkaan - ja se näkyy toisinaan pitkäänkin kotoa puuttuvana peruselintarvikkeena.

    VastaaPoista