keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Oppimistehtävä 1 C ja D

SoMen hyödyntäminen kirjasto- ja tietopalvelualalla on erittäin tärkeää! Ihmisiä pitää informoida erilaisista tapahtumista ja uusista muutoksista ja tällä hetkellä ihmiset tavoitetaan parhaiten sosiaalisen median kautta.

Kirjastot ovat tällä hetkellä digitalisoitumassa ja muuttumassa enemmän ihmisten kohtaamispaikaksi, joten on vain luonnollista että kirjastot ovat hanakasti mukana sosiaalisessa mediassa. Perinteinen asiakaspalvelukin on digitalisoitumassa: Ennen ihmiset kysyivät tiedonhakuapua henkilökunnalta, mutta nykyään asiakkaita palvellaan paljon verkossa. Kirjastot.fi osoitteessa on oiva esimerkki tästä muutoksesta, sillä sivustolla on "kysy kirjastonhoitajalta" palvelu, jossa on mahdollista kysyä mitä vain tiedonhaun ammattilaisilta.

Kirjastot ovat sosiaalisessa mediassa tärkeitä myös sen takia, että siellä pyritään tukemaan medialukutaitoa.. Medialukutaidon avulla opimme mm. tulkistemaan kuvia ja tekstejä sekä opimme oikeutemme virtuaalisissa yhteisöissä. Mediakasvatuksen avulla kirjastot edistävät ihmisten yhdenvertaista oppimista sekä mahdollisuutta itsensä ilmaisemiseen.

Asiasta voisi kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta jätän tällä kertaa teksin lyhyeksi ja ytimekkääksi. Löysin aiheeseen liittyen Ilkka Olanderin blogitekstin, joka käsittelee kirjastojen digitalisoitumista. Hyvä kirjoitus, joka käsitteli miten kirjastot hyödyntävät mm. netflixiä sekä pinterestiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti