maanantai 15. kesäkuuta 2015

Oppimistehtävä 1 A


Pinterest          https://fi.pinterest.com/


Mikä se on?

Pinterest on sosiaalinen linkkien ja kuvien jako- ja keräyspalvelu, joka mahdollistaa erilaisten kuvakokoelmien luomisen. Pinterestissä tehdään visuaalisia kirjanmerkkejä netistä tai Pinterestistä löytämillesi mielenkiintoisille sisällöille.  Nämä Pin-lisäykset tallennetaan teemoittain tai aiheittain tauluihin, jotka olet luonut. Tässä Pinterestin idea lyhykäisyydessään!

Kuva omasta Pinterestin taulustani, jonne olen kasannut sisustukseen liittyviä kuvalinkkejä


Omat kokemukseni

Olen aloittanut Pinterestin käyttämisen jo monta vuotta sitten, mutta alussa en tajunnut kuvien lisäämisen ideaa ja ihmettelin kuka jaksaa etsiä erilaisia kuvia verkosta. Sivuston aktiivisempi käyttö alkoi vasta viime vuonna, kun etsin mielenkiinnosta sisustusideoita kotiini sekä erilaisia tee se itse- ideoita. Tällöin tajusin, miten helppoa ja mukavaa erilaisten taulujen luonti voi olla, sillä minun ei tarvinnut enää tallentaa kuvia erikseen koneelle ja kuvan takaa löytyi helposti linkki kuvan alkuperäiselle sivustolle.

Tällä hetkellä minulla on 24 taulua sivustolla, joiden kategoriat käsittelevät  mm. sisustusta, vaatteita, neulontaohjeita, leivontaohjeita ja hupikuvia. Sivustoa olen käyttänyt hyödykseni sekä koulussa että vapaa-ajallani ja olen mielenkiinnolla tutkinut miten sivustoa pystyy käyttämään hyödyksi myös työelämässä!

Itse voin suositella tutustumaan Pinterestiin jos yhtään kiinnostaa! Tässä lyhykäisyydessään Pinterest historiani ja kerron mielelläni lisää. Itse olen hyötynyt paljon kyseisestä sivustosta, vaikka aluksi luulin kuvien pinnaamisen olevan silkkaa ajanhukkaa. :)

Tässä yksi sisustusidea Pinterestistä,
jonka päätin toteuttaa omalla tyylilläni.


Teimme koulua varten askartelutapahtuman lapsille,
johon löysimme askarteluideoita Pinterestin kautta.
Vanhat kirjat pääsivät uusiokäyttöön kaulakorujen,
 kirjanmerkkien sekä paperiruusujen muodossa.






Goodreads      http://www.goodreads.com/



Mikä se on?

Goodreads on verkkosivusto kirjojen sosiaalista luettelointia varten. Käyttäjänä pystyy tekemään henkilökohtaisia kirjahyllyjä, arvostemaan kirjoja, nähdä mitä ystävät verkkosivustolla lukevat ja saada suosituksia aikaisemmin luettujen kirjojen perusteella. Goodreadsin sivustolla on myös mahdollista osallistua kirjalistojen haasteisiin, trivia kysymyksiin kirjoista sekä osallistua erilaisiin keskusteluihin keskustelupalstoilla.
Vaikka sivusto ei lukeudu minulle kahden tutuimman sivuston skaalaani, päätin kertoa kokemuksestani sivustosta, koska monet tutuistani eivät tiedä kyseisestä sivustosta mitään.

Omat kokemukseni

Virtuaalisessa kirjahyllyssäni on tällä hetkellä 56 kirjaa, jotka olen lukenut. Näiden kirjojen avulla olen saanut erilaisia kirjasuosituksia omaan lukumakuuni perustuen. Tämä on mielestäni sivuston paras ominaisuus, sillä sen avulla löydän helposti uutta luettavaa. Vaikka kirjahyllyssä olisi erilaisia kirjoja, genre-haun avulla pystyy rajaamaan hakuja tiettyyn kirjaluokkaan.

Vaikka sivuston idea on melko simppeli, kirjojen klikkaaminen hyllyihin on melko koukuttavaa. En keksi Goodreadsista paljon kerrottavaa, sillä käymällä itse kyseisellä sivustolla tutustuu parhaiten sen toimintaan. 

1 kommentti:

  1. Hei! En ollut aiemmin kuullut kyseisistä sovelluksista, joten opin jotain uutta tekstistäsi. Sain myös apua blogistasi omiin kurssin tehtäviin!

    VastaaPoista